Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Logotyp för Haparanda kommun, länk till startsida

Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Vad söker du efter?

Publicerad:

Företagens åsikter om företagsklimatet i Haparanda

Haparanda , flygbild. Foto: arkivbild

Foto: arkivbild

Haparanda tar kliv framåt i årets enkätundersökning från Svenskt Näringsliv. Det stod klart när årets resultat presenterades under veckan.

Svenskt Näringsliv har släppt den årliga enkätundersökning där företagarna själva betygsätter företagsklimatet i sin kommun, på en skala mellan 1 och 6. Med betyget 2,82 i det sammanfattande omdöme på en 6-gradig skala, placerar sig Haparanda på åttonde plats i Norrbotten.

Förbättring

Stora kliv framåt syns i den del av undersökningen som besvarats av de företag som varit i kontakt med kommunen inom tillsyn, tillstånd och kontroll.

- Det är mycket positivt att de företag som varit i kontakt med kommunen upplever en stor förbättring i service och bemötande. Men vi är inte nöjda med det totala omdömet och vill se årliga förbättringar inom alla områden. Det är ett långsiktigt arbete som kräver både uthållighet och tålamod, säger kommunalrådet Nina Waara (s).

Haparanda stad förbättrar sitt resultat jämfört med föregående år inom 4 av 15 områden. Kommunen får högre betyg när det gäller påverkan av brottslighet (4,0), mobilnät och bredband (3,3), kommunpolitikers attityder (2,9) och tillgång till relevant kompentens (2,5).

Enkätresultaten från den årliga undersökningen utgör två tredjedelar av den kommunranking som presenteras varje år. Förra året kom Haparanda på plats 288. Vilken placering det blir i 2024 års ranking presenteras den 25 september.

Enkätresultaten för alla kommuner finns på: foretagsklimat.se Länk till annan webbplats.

Taggar:

Näringsliv

Senast Uppdaterad: