Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Logotyp för Haparanda kommun, länk till startsida

Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Vad söker du efter?

Publicerad:

Norrbottens 14 kommuner tog hem Vitalis stipendium 2024

Socialchefer och företrädare från kommunerna i Norrbotten. Foto: pressbild

Socialchefer och företrädare från kommunerna i Norrbotten. Foto: pressbild

Norrbottens 14 kommuner har tilldelats Vitalis stipendium 2024 för innovationsarbetet med ett gemensamt verksamhetssystem (Eko-system) för socialtjänsten. Priset delas ut varje år till innovationer inom vård, omsorg eller hälso- och sjukvård. Av 35 ansökningar togs tre finalister fram.

Det var 35 bidrag som ansökt om Vitalis stipendium 2024 där Norrbotten var en av tre finalister.

Vitalis är Nordens ledande mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg med fokus på e-hälsa, välfärdsteknik och innovation. Vitalis stipendiet delas ut på svenska mässan i Göteborg och vill lyfta och uppmärksamma initiativ som genom digitalisering och nytänkande skapar nytta för individ, verksamhet eller samhälle. Det kan handla om en produkt, ett projekt, en metod eller ett arbetssätt. Stipendiet delas ut årligen till personal inom vård och omsorg.

Samarbete

Norrbottens 14 kommuner har tillsammans utvecklat ett gemensamt EKO-system för socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården. Projektet har banat väg för samverkan och samarbete där kommunerna tillsammans kan hjälpa varandra och upprätthålla en hållbar välfärd i Norrbotten.

- Det här har varit en flerårig resa som kommer att fortsätta inom verksamheten en lång tid framöver. Engagemanget har varit helt fantastiskt i alla förvaltningens led från start och det här samarbetet kommer vi att minnas länge. Förvaltningens medarbetare ska ha en stor eloge, att skifta verksamhetssystem är inget litet eller enkelt projekt, säger Suvi Järvinen, förvaltningschef, socialförvaltningen, Haparanda stad.

Motivering Vitalis stipendium 2024

Vinnaren av Vitalis stipendium 2024 har tagit ett helhetsgrepp om samverkan - ett effektivt samarbete över organisationsgränser till gagn för såväl invånare som medarbetare. Med ett gemensamt verksamhets och EKO-system för alla kommuner i regionen skapas möjligheter att dela både resurser och processer. En organisatorisk innovation vi skulle behöva se mer av för att möta morgondagens utmaningar och möjliggöra framtidens välfärd.

Med stor ambition och viljestyrka har man skapat förutsättningar att upprätthålla service och kompetens och nyttja begränsade resurser på ett effektivt sätt.

Vitalis – Nordens ledande konferens och mässa om eHälsa Länk till annan webbplats.

Taggar:

Omsorg och stöd

Senast Uppdaterad: