Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Logotyp för Haparanda kommun, länk till startsida

Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Vad söker du efter?

Publicerad:

Välkommen till vår nya webb

bild på hemsidan.

Vi hoppas att du snabbt ska känna dig hemma här. En av de största förändringarna är att vi försökt göra det enklare och snabbare att hitta det som du söker. Varmt välkommen till Haparanda stads nya webbplats.

Vi har lagt extra energi på att göra vår webbplats tillgänglig för så många som möjligt. Därför har vi sett över sådant som färger, innehåll och struktur. Detta för att du lättare ska hitta det du söker, och även lättare kunna ta till dig informationen.

En ny fräsch startsida

Såväl vår startsida som undersidorna har fått ett nytt och modernt utseende.

Högst upp på startsidan hittar du bland annat rekommenderade länkar, baserat på populära och ofta besökta sidor.

Utforska våra verksamheter

Du kan navigera med hjälp av sex ämnesingångar som du hittar på startsidan. Eller genom menyn uppe i högra hörnet på startsidan. Klicka på ”fiskbenen” till höger i menyn så rullas kategorier med information fram. Ingångarna leder dig vidare till sidor för de olika områdena som finns inom kommunens förvaltningar.

Nyheter och kalender

Nyheterna hittar du på startsidan men också på verksamheternas sidor. Kalendrar för aktiviteter och evenemang hittar du också på startsidan för att lätt följa med vad som är på gång i Haparanda.

Längst ned i sidfoten finns övrig nyttig information. Här finns uppgifter om vår adress, öppettider till stadshuset, med mera.

Lär känna vår nya webb

Vi hoppas givetvis att du tycker om vår nya webbplats. Lägg gärna en liten stund på att kika runt och upptäcka allt det nya. Prova sökfunktionen genom att skriva in fritextord på det som du vill söka.

Vi förstår att alla förändringar tar litet tid innan de känns bekanta, men vi hoppas och tror att du snabbt ska känna dig bekväm med och van att använda den.

Webben är en plats i ständig förändring

Till sist, som med alla webbplatser kommer vi fortsätta jobba med att förbättra och utveckla vår webbplats. Vi ber i förväg om ursäkt ifall någon information saknas i nuläget på den nya webben. Vi har hundratals sidor med information så det kan innebära viss förskjutning innan allt är helt på sin plats.

Har du beröm, klagomål eller förslag? Då vill vi gärna att du skickar det till oss så vi får möjlighet att förändra och förbättra.

Skicka in ditt ärende via e-tjänsten Kommunwebb Haparanda - Haparanda Länk till annan webbplats.

Presentationsfilm

Suomeksi

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme!

Toivomme, että kotiudut nopeasti. Yksi suurimmista muutoksista on se, että olemme yrittäneet tehdä etsimäsi tiedon löytämisestä helpompaa ja nopeampaa.

Lämpimästi tervetuloa Haaparannan kaupungin uusille verkkosivuille!

Verkkosivusto kaikille

Olemme panostaneet erityisesti siihen, että verkkosivustomme olisi mahdollisimman monen ihmisen käytettävissä. Olemme miettineet esimerkiksi värejä, sisältöä ja rakennetta niin, että jokainen voisi löytää etsimänsä tiedon nopeammin ja omaksua sen helpommin.

Uusi raikas etusivu

Sekä etusivumme että alasivumme ovat saaneet uuden ja modernin ilmeen. Etusivun yläosasta löydät ehdotettuja linkkejä suosituille ja usein käydyille sivuille.

Tutustu toimialoihimme

Voit navigoida käyttämällä etusivulta löytyvää kuutta pääkategoriaa. Toinen reitti on etusivun oikeassa yläkulmassa oleva valikko. Napsauta valikon oikealla puolella olevaa kolmea viivaa, niin sanottua ”kalanruotoa”, jolloin tietoa sisältävät kategoriat tulevat esiin. Näitä reittejä pääset kunnan hallintoon kuuluvien eri toimialojen sivuille.

Uutiset ja kalenteri

Uutiset löytyvät etusivulta, mutta myös toimialojen sivuilta. Aktiviteettien ja tapahtumien kalenterit löytyvät myös etusivulta, joten voit helposti seurata, mitä Haaparannalla tapahtuu. Alatunnisteen alaosasta löydät muuta hyödyllistä tietoa, kuten osoitteemme, kaupungintalon aukioloajat ja paljon muuta.

Tutustu uusiin verkkosivuihimme

Toivomme tietysti, että pidät uudesta verkkosivustostamme. Vietä hetki tutustumalla uuteen verkkoympäristöön ja löydä se, mikä on uutta. Kokeile hakutoimintoa kirjoittamalla hakusanoja etsimistäsi aiheista. Ymmärrämme, että voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin kaikki muutokset tuntuvat tutuilta, mutta toivomme ja uskomme, että totut ja kotiudut uuteen verkkoympäristöömme nopeasti.

Verkko on jatkuvan muutoksen tila

Lopuksi, kuten verkkosivustojen suhteen on tapana, jatkamme sivustomme parantamista ja kehittämistä. Pahoittelemme etukäteen, jos uudelta verkkosivustolta puuttuu tällä hetkellä tietoja. Meillä on satoja sivuja tietoa, joten tarvitsemme jonkin verran siirtymäaikaa, ennen kuin kaikki on täysin kohdallaan.

Onko sinulla kehuja, valituksia tai ehdotuksia? Lähetä mielellään ajatuksesi ja mahdolliset parannusehdotuksesi meille.

Voit tehdä sen sähköisessä asiointipalvelussa -> Kommunwebb Haparanda - Haparanda Länk till annan webbplats.

Taggar:

Övrigt, Kommun och politik

Senast Uppdaterad: