/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Öppet hus på Hemstranden Kotiranta

Haparandas nya äldreboende, Hemstranden Kotiranta. Foto: Haparanda stad

Haparandas nya äldreboende, Hemstranden Kotiranta. Foto: Haparanda stad

Det första spadtaget för KHF (Kooperativa hyresrättsföreningen) Hemstranden Kotiranta togs i oktober 2020. Den 14 december välkomnas allmänheten på öppet hus i de nybyggda lokalerna.

Bygget av Haparandas nya äldreboende har pågått för fullt sedan hösten 2020. Vård- och omsorgsboendet har 80 lägenheter och ligger i kvarteret Lunden. KHF Hemstranden är ett samarbete mellan Riksbyggen och Haparanda stad. Boendet byggs av entreprenören Nåiden Bygg.

Samarbete mellan flera

Under byggprocessens gång har flera olika professioner inom vårdyrket i Haparanda stad samarbetat för att skapa ett toppmodernt äldreboende.

- Vi har haft en byggrupp bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeuter och chefer. I denna grupp har vi bollat och funderat på frågor tillsammans som vi sedan meddelat vidare till byggentreprenören, säger Åsa Niemi Kumpula, enhetschef på Lunden.

Öppet hus

Nu har äntligen byggnationen närmat sig slutskedet och under början av 2023 är det dags för de första hyresgästerna att flytta in. På onsdag nästa vecka, den 14 december välkomnar Haparanda stad därmed allmänheten på öppet hus med start klockan 10.00 till 14.00.

- Det är så underbart att det snart är dags för inflyttning till Hemstranden Kotiranta, det blir ett superfint äldreboende, säger Åsa Niemi Kumpula.

Under öppet hus kommer det bjudas på fika och kaffe, samt rundvandring i de nya fräscha lokalerna.

Bostadsfakta

  • 80 lägenheter, varav det finns möjlighet till parboende i 8 av lägenheterna.
  • Varje lägenhet är ca 35 kvm. Det finns förberett för personlyft i rummet, ett litet pentry med kyl och badrum med tvättutrustning.
  • Gemensamhetsytor finns i anslutning till lägenheterna.
  • Det finns även hörsal, bibliotek, bastu och motionsrum. Det finns dessutom ett övernattningsrum för anhöriga.

Senast uppdaterad: