/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Premiär för ny skolmatrestaurang

En medelålders man i kavaj och en medelålders kvinna i röda kläder klipper ett band under en invigning.

Rektor Jarko Tuisko och Päivi Lehto, kvalitetsansvarig kock, klipper bandet. Foto: Haparanda stad

På måndagsförmiddagen invigdes den nya fräscha skolmatrestaurangen på Aspstrandens skola.

- Äntligen, säger en glad Jarko Tuisku, skolans rektor. - Tack vare elevernas och personalens goda vilja har det fungerat bra fram tills nu, men det är verkligen skönt att allt är klart.

- Målbilden har hela tiden varit att eleverna ska få äta i den nya skolmatrestaurangen nu när vårterminen startar, så jag är jätteglad att vi lyckats hålla tidsplanen, fortsätter han.

En medelålders man med glasögon håller ett tal framför en grupp yngre barn.

- Idag var det så dags för att klippa bandet för den nya matsalen i Aspstrandens skola, den är klar att börja användas, sade rektor Jarko Tuisku till de församlade eleverna. Foto: Haparanda stad

En viktig satsning

Bygget av skolmatsalsrestaurangen inleddes för ett år sedan och den nya skolmatrestaurangen är ett välkommet tillskott. Den är ett viktigt lyft för både miljön och elevernas hälsa menar Tuisku.

- Skolmåltiden är en del av utbildningen. Måltiden har betydelse för hälsan, men är också en förutsättning för trivsel och lärande. Att satsa på måltiden är att satsa på hela verksamheten, konstaterar han.

Barn på led i en rymlig skolmatsal.

Först in i den nya skolmatrestaurangen var förskolebarnen som dagen till ära serverades indisk gryta. Foto: Haparanda stad

Bord och stolar i den nya skolmatsalen.

Den nya skolmatrestaurangen är ljus, fräsch och öppen. Totalt ryms 108 elever i lokalen. Foto: Haparanda stad

Eleverna ska välja namn

Alla elever på Aspstrandens skola kommer under vårterminen att få lämna förslag på vad den nya skolmatrestaurangen ska heta.

- Inkludering är a och o. Det är ju elevernas restaurang! Vi gjorde förresten samma sak med namnet på själva skolan. Det var eleverna som tog fram förslaget Aspstrandens skola, säger Tuisku.

- Jag är säker på att vi kommer att få en mängd kreativa idéer och att eleverna tar sig an uppgiften med liv och lust, avslutar han.

Senast uppdaterad: