/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Rekryteringsmässa på Rajalla

Bild på en vinkelslip. Foto: Pexels

På torsdag kommer en rad arbetsgivare från varierande branscher att närvara på Rajalla. Foto: Pexels

På torsdag arrangeras en inspirationsdag på köpcentret Rajalla. Målgruppen är studerande, arbetssökande och personer som vill testa på nya utmaningar.

Det var i efterdyningarna från pandemin som utvecklingsenheten fick signaler om behovet av en rekryteringsdag från lokala aktörer.

Efter en dialog med Business Tornio, finska arbetsförmedlingen och köpcentret Rajalla uppkom idén till samarbetet med att arrangera inspirationsdagen. Flera olika lokala företag och aktörer med rekryteringsbehov kommer att delta på evenemanget.

- När vi ser på vilka aktörer som kommer att finnas på plats under dagen, blir det tydligt att vi har riktigt bra möjligheter att utveckla karriären i HaparandaTornio. Det finns arbetsmöjligheter inom vård och omsorg, myndigheter, handel, hotell och restaurang, industrier. Helt enkelt inom flera områden, säger Jenna Laitinen, kompetensutvecklare, utvecklingsenheten.

Gränstjänsten närvarar och informerar om vilka saker som är bra att tänka på ifall man är bosatt i Finland och söker jobb i Sverige, samt vice versa.

Varför ska man besöka Rajalla 23 februari?

– Därför att det är många företag, organisationer och myndigheter från Haparanda som kommer att finnas på plats och berätta om vilka jobbmöjligheter som finns. Det är ett bra tillfälle att söka sommarjobb eller deltidsjobb i samband med studier, säger Jenna Laitinen.

Mer information:

Inspirationsdag 23/2 (rajallakauppakeskus.fi) Länk till annan webbplats.

Inspirationsdagen äger rum torsdagen den 23 februari mellan klockan 11–19 .

Senast uppdaterad: