/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Startskott för InfoPoints i Haparanda och Torneå

En grön bild med vit text.

Bild: Haparanda stad

För att möta turister och tillfälliga besökare på flera platser runt om i kommunen satsar Haparanda och Torneå på en utveckling av det lokala värdskapet med hjälp av auktoriserade InfoPoints.

En InfoPoint är ett ställe dit turister och besökare kan vända sig för att få kartor och tips på vad som finns att göra. InfoPoints är aktörer på platser där besökare naturligt befinner sig och vars personal tycker om och motiveras av att leverera gott värdskap och basinformation om destinationen. I ett första steg kommer Haparanda stadsbibliotek och Tornedalens museum att bli InfoPoints.

- Här kan du som invånare och besökare få personlig service och hämta informationsmaterial i form av kartor och broschyrer. Du kan också få tips på kommande evenemang och smultronställen i kommunen, säger näringslivsstrategen Anu Lakkala.

Information och inspiration

Hon poängterar att trots att vi lever i en värld som är otroligt digital finns fortfarande behovet av att få information och inspiration direkt på plats från en fysisk person som har koll på vad man inte får missa som besökare.

- Vi ser därför våra InfoPoints som en mycket viktig del i det lokala värdskapet som breddar det personliga mötet.

Det är inte bara via InfoPoints besökare kan få tag på information. Hotell, boendeanläggningar och besöksmål kommer även i fortsättningen att ha broschyrmaterial och besökskarta. Hemsidan haparandatornio.com är kommunens digitala turistinformation. Personal finns tillgänglig via telefon och e-post.

- Nu hoppas vi på en varm och solig sommar med många besökare från både när och fjärran, avslutar Lakkala.

InfoPoint är ett varumärkesskyddat koncept som är framtaget av Visita. InfoPoints skriver ett årligt avtal med en huvudman, i detta fall Haparanda kommun, som säkerställer att InfoPoint – märket används korrekt.

Senast uppdaterad: