/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Stipendium till Tornedalsskolan

En glad medelålders man står framför en projektorskärm där flera andra är uppkopplade via Teams.

En nöjd Kari Tikkala tar emot stipendiet vid en coronasäkrad ceremoni. Foto: Haparanda stad

Tornedalsskolan har tilldelats ett stipendium på 50 000 kr via stipendiestiftelsen Företagsam skola för ett metodiskt arbete med entreprenörskap i skolan.

Det är läraren Kari Tikkala och kollegan Eva Stjernström som har varit ansvariga för att driva utvecklingsarbetet gällande entreprenörskap på skolan.

– Vi är fantastiskt glada och tacksamma. Stipendiet ger oss ännu mer energi i arbetet och det är en möjlighet att utveckla arbetssättet ytterligare, sade Tikkala.

- Vi har som mål att eleverna ska utveckla sin självkänsla, kreativitet, ansvarstagande och integritet. Vi trycker också på det gränsöverskridande. Eleverna ska se affärsmöjligheter i sin hembygd, fortsatte han.

En gränsöverskridande metod

Tornedalsskolan tilldelas stipendiet med motiveringen att de ”på ett metodiskt och gränsöverskridande sätt arbetat med entreprenörskap i skolan.” Stipendiet delades ut av landshövding Björn O. Nilsson tillsamman med Magnus Åkerlund och Bo Sillén från stiftelsen Företagsam skola.

- Vi fortsätter att utveckla och vårda vårt gränsöverskridande nätverk och samarbetar med organisationer i både Sverige och Finland. Det är spännande tider, avslutar Tikkala.

Mer om Stiftelsen Företagsam skola

Företagsam skola är en stiftelse som varje år delar ut stipendier till företagsamma elever, lärare och skolledare i Norrland. Stipendiet som Idéverkstan tilldelas är en summa på 50 000 kronor.

Läs mer om stiftelsen Företagsam skola på hemsidan foretagsamskola.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: