/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Suvi Järvinen-Valo är Haparandas nya socialchef

Haparandas nya socialchef, Suvi Järvinen-Valo. Foto: Haparanda stad

Haparanda har fått en ny socialchef i Suvi Järvinen-Valo. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.

Suvi Järvinen-Valo är utbildad socionom med en lång erfarenhet av socialarbete inom kommunal sektor. Hon har varit tillförordnad socialchef sedan Marjo Koivumaa slutade för en tid sedan. Innan det jobbade Suvi som chef för Individ- och familjeomsorgen (IFO).

- Jag är väldigt tacksam över att ha fått förtroendet att leda det fortsatta arbetet inom socialförvaltningen. Det är med stor entusiasm, ödmjukhet och nyfikenhet jag tar mig an uppdraget, säger Suvi Järvinen-Valo.

Som socialchef blir Järvinen-Valo ansvarig för all verksamhet inom individ- och familjeomsorg, stöd och omsorg för personer med funktionsnedsättning och äldreomsorg. Hon framhäver att det är en arbetsplats full av kompetens och engagemang.

- Här finns så många duktiga och engagerade medarbetare som gör skillnad för människor i utsatta situationer i livets alla skeden. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att lyckas övervinna de utmaningar som vi står inför, säger Järvinen-Valo.

God kvalitet i alla delar

Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh är nöjd med rekryteringen.

- Med Suvi får vi ett tillitsbaserat ledarskap med fokus på strategiska verksamhetsfrågor. Hennes bakgrund och egenskaper är mycket betydelsefulla inför de stora och krävande uppgifter som socialförvaltningen och hela kommunen står inför. Jag är säker på att hon kommer att bidra till att utveckla verksamheten i positiv riktning, säger Ekh.

- Målbilden är att vi ska få en verksamhet som håller god kvalitet i alla delar, att vi har en stabil bemanningssituation och att vi har en ekonomi i balans, avslutar Suvi Järvinen-Valo.

Senast uppdaterad: