/

Du är här:

Publicerad:

Kokningsrekommendation i Oja / Keittämissuositus Ojassa

Två koliformabakterier har påträffats i dricksvattnet i Oja. Vattnet är tjänligt men med anmärkning / Ojan juomavedestä on löydetty kaksi koliformisia bakteereita. Vesi on käyttökelpoista, mutta huomautuksella.

Två koliformabakterier har påträffats i dricksvattnet i Oja. Kokningsrekommendation för vatten som ska användas till mat och dryck gäller för alla abonnenter i Oja. Vattnet bedöms som tjänligt men med anmärkning. Omprov kommer tas under torsdagen och vi återkommer med information när kokningsrekommendationen upphävs

------------------

Ojan juomavedestä on löydetty kaksi koliformisia bakteereita. Ruoan ja juoman käyttöön käytettävän veden kiehumissuositus koskee kaikki käyttäjät Ojassa. Vesi on käyttökelpoista, mutta huomautuksella. Uusintatestit tehdään torstaina ja palaamme asiaan tiedotuksen kanssa, kun ruoanlaittosuositus poistuu

------------------

Mer om kokningsrekommendationer finns på Livsmedelsverkets hemsida Länk till annan webbplats.. Där finns även information på flera olika språk.

Kokningsrekommendation: När dricksvattnet måste kokas (pdf) Länk till annan webbplats.

Keittämissuositus: Kun juomavesi on keitettävä (pdf) Länk till annan webbplats.

  • En ny provtagning kommer att genomföras på torsdag den 25 maj.

Vi kommer att informera om när man kan använda ditt vatten som vanligt på vår hemsida haparanda.se, via sms och i stadens sociala medier.

Senast uppdaterad: