Jobb och karriär

Du är här:

Student

Ansiktet av en ung man skymtar mellan bokhyllorna på ett bibliotek.

Foto: Pexels.com

Som student är du viktig för Haparanda stad. Vi tar gärna emot både praktikanter och exjobbare.

Vi kan erbjuda praktik och exjobb för studenter inom de flesta av våra områden. Hos oss får du möjlighet att jobba med skarpa uppdrag som förändrar samhället.

Gör din praktik hos oss

Prao för dig som går i grundskolan (årskurs 1-9)
Vill du ta reda på vad ditt drömjobb är? När du praoar får du se hur det är att jobba hos oss och vad du kan arbeta med i kommunen. När du praoar får du lära dig om hur det är att ha ett jobb, se olika arbetsmiljöer och testa en rad arbetsuppgifter. Kanske hjälper din praoplats dig att komma på vad du skulle vilja jobba med i framtiden?

Om du vill praoa hos oss så pratar du med din studie- och yrkesvägledare. Hen hjälper dig med information och vem du ska kontakta.

Praktik för dig som går på högskola/universitet
Praktik är det perfekta sättet att testa och dra nytta av dina kunskaper och erfarenheter! Du som studerar på universitet, högskola eller vid annan yrkesutbildning där praktik ingår kan få en praktikplats hos oss.

Gör ditt exjobb hos oss

Går du på högskola/universitet? Vi söker alltid drivna och engagerade studenter som vill hjälpa oss göra skillnad genom utredning och analys. Att samarbeta med en kommun gör inte bara ditt examensarbete bättre, du får även ett värdefullt kontaktnät inom kommunen som du kan nyttja när det är dags att söka jobb.

Beskriv gärna ditt intresseområde och kom gärna med förslag på det examensarbete som du kan tänka dig utföra hos oss. 

Senast uppdaterad: