Jobb och karriär

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Möt musikläraren Olga

Ansikte på en kvinna med blicken mot kameran.

Olga Svarvare. Foto: privat

Piano, klarinett och administration. Musikläraren Olga Svarvares arbetsdagar kan variera. Läs mer om arbetet som musiklärare i Haparanda.

Om mig

Jag heter Olga Svarvare och jobbar som musiklärare. Jag har klassmusikundervisning på Gränsskolan samt enskilda instrumentalister som spelar piano och klarinett. En del av min tjänst innehåller också administrativa uppgifter inom kulturskolan.

Hur ser en arbetsdag ut?

Mina dagar ser väldigt olika ut. Jag kan ha klarinettundervisning på Marielundskolan på förmiddagen för att sedan ägna mig till administrationsarbete och sedan igen musik, som till exempel pianoundervisning med elever på eftermiddagen,

Vad är bäst med ditt jobb?

Att ha varierande arbetsuppgifter är det bästa med mitt arbete. Det är roligt att byta miljö, lokaler och träffa kollegorna på olika skolor. Att arbeta på mindre ort som Haparanda har sina nack- och fördelar. Avståndet till jobbet kan vara ett stenkast nära eller 20 minuter med bil. Närheten till naturen är en fördel, man kan åka några kilometer skidor i Riekkola under lunchen. Det är juvligt att hitta balansen mellan fritid och jobb.

Hur trivs du med Haparanda stad som arbetsgivare?

Jag kan påverka mitt tjänsteinnehåll samt min arbetsmiljö, det gör mitt arbete mer trivsamt och inspirerande. Det är värdefullt att kunna påverka sin tjänst så att man känner att det fungerar för mig personligen. Det blir hållbart i längden!

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Jag ger Haparanda kommun som arbetsgivare inom skolverksamheten väldigt bra referenser!

Senast uppdaterad: