Jobb och karriär

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Jonatan är säkerhetssamordnare

Man som står på Haparanda torg, vinter

Jonatan Stiglund. Foto: Haparanda stad

Jonatan Stiglund arbetar som säkerhetssamordnare på kommunledningsförvaltningen.

Om mig

Jag arbetar som säkerhetssamordnare på Kommunledningsförvaltningen i Haparanda stad. Mitt ansvar är att vara sakkunnig hos kommunen inom krisberedskap och civilt försvar, att delta i regional samverkan och övningar med våra samarbetspartners i länet, och att stödja förvaltningarnas arbete, planering och åtgärder för att verksamheterna ska kunna genomföras också under samhällsstörningar av olika slag. Jag har tidigare arbetat med säkerhets- och krisberedskapsfrågor både i en akademisk miljö och som praktiker. Efter många år i Stockholm var det inspirerande och roligt att få återvända till Norrbotten för att arbeta med samma områden här i Haparanda.

Hur ser en arbetsdag ut?

Det varierar mycket hur dagarna ser ut, vilket jag tycker är roligt. Men mitt jobb kretsar mest kring att läsa och skriva underlag och att delta på olika möten, både digitalt, på plats i Haparanda och på andra orter ibland. De flesta dagar när jag är på plats på kontoret räknar jag med åtminstone ett möte. Det uppstår också varje vecka en situation eller fråga som jag behöver hantera och som jag inte planerat för så det är bra att det finns lite luft i schemat ibland.

Vad är bäst med ditt jobb?

Det bästa är att jag både får arbeta tillsammans med mina kollegor i kommunen, samtidigt som jag finns i ett regionalt sammanhang i Norrbotten och deltar i nätverk tillsammans med Länsstyrelsen och mina motsvarigheter i länets övriga kommuner. Att växla mellan de miljöerna ger mig nya idéer och perspektiv, liksom förmånen att få diskutera krisberedskap och civilt försvar med många olika människor med skilda kompetenser som kommer med kloka inspel. Att mitt jobb också innebär att jag får följa arbetet med mina områden nära och se konkret förändring är stimulerande.

Hur trivs du med Haparanda stad som arbetsgivare?

Jag trivs utmärkt som medarbetare hos Haparanda stad. Arbetsmiljön på kommunhuset där jag arbetar är öppen, prestigelös och samarbetsinriktad. Dörrarna står oftast öppna för kollegorna och min upplevelse är att vi försöker vara tillgängliga och hjälpa varandra på ett bra sätt. Det är en trygghet att det alltid finns någon att fråga om hjälp om jag vill ha råd eller undrar om någon praktisk fråga. Eftersom mitt arbete bygger på ett stort mått av självständighet känns det extra bra att ha en trevlig arbetsmiljö och en god dialog med min chef.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Ja, det skulle jag absolut göra. Om man vill bo i Haparanda bör man överväga Haparanda stad som arbetsgivare. Mitt intryck sedan jag kom hit har varit att det är en välkomnande och behaglig arbetsplats där medarbetare ges förutsättningar att växa in i sin roll på ett förtroendefullt sätt.

Senast uppdaterad: