/

Du är här:

Fritidsbanken

På Fritidsbank kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis. Om du har saker du inte använder längre kan du skänka dem till Fritidsbanken.

Fritidsbanken lånar ut begagnad utrustningen som är skänkt av allmänheten. Alla som vill kan låna, både för spontanidrott och idrottsverksamhet i föreningsliv. Det kan vara allt från skridskor, hockeyklubbor och skidor till fotbollsskor, tennisracket eller ridhjälmar. Utrustningen återanvänds till dess att hela livslängden är utnyttjad, vilket är bra både för människa och miljö.

Öppettider

Tisdagar och torsdagar: 11.00 - 15.00

OBS! Fritidsbanken är stängd vecka 24 pga förberedelser för Sommar i parken

Besöksadress: Idrottshuset, Åkergatan 1, Haparanda

Alla får låna och allt är gratis. För viss utrustning (till exempel slalomutrustning) behöver du ha målsmans tillstånd på grund av skaderisken. Du får låna utrustningen i högst 14 dagar. Vad som finns att låna beror helt på vad privatpersoner, företag och föreningar har skänkt till oss.

Fritidsbanken tar emot alla typer av saker som kan användas för sport- och fritidsaktiviteter, det kan till exempel vara längdskidor, fotbollsskor, skridskor eller benskydd. Saker du inte använder längre kommer till nytta för någon annan, dessutom gör du en insats för miljön. Skulle utrustningen vara lite trasig gör det inget. Om det inte går att laga tar vi hand om reservdelar och lämnar resten till återvinningen. Du kan lämna utrustningen direkt till oss eller lämna den i gröna insamlingskärl märkta "Fritidbanken". De är utplacerade på följande platser i kommunen:

  • Karungi vid brandstationen
  • Seskarö vid ishallen
  • I Fritidsbankens lokalerna i Idrottshuset (se öppettider)

Kontakta oss

Haparanda stad

Besöksadress: Torget 9, Haparanda
Öppettider: 08.00-16.00
Telefonnummer: 0922-260 00
E-post: kommunen@haparanda.se

Senast uppdaterad: