/

Du är här:

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten samordnar, verkställer och utvecklar kommunens arbetsmarknadspolitiska insatser för att fler personer ska komma ut i arbete eller studier.

Verksamhetens mål är att fler personer blir självförsörjande och bidrar till kommunens och regionens kompetensförsörjning. Vi arbetar på uppdrag av och i samverkan med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Hälsocentralen samt socialtjänstens individ- och familjeomsorg. Det är din handläggare/kontakt inom respektive organisation som avgör om du kan ta del av arbetsmarknadsenhetens insatser och du måste vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen för att få stöd från oss.

Arbetsmarknadsenheten stöttar ungdomar, personer med funktionsvariation, nyanlända och andra som varit utan arbete en längre tid.

Arbetsmarknadsenhetens målsättning är att genom individuella insatser stärka individers förutsättningar till arbete eller studier. Tillsammans utformar vi en plan som utgår från just dina styrkor och önskemål. Vi tar även hänsyn till eventuella hinder och svårigheter.

Hos oss kan du få

  • kartläggning och arbetsförmågebedömning
  • vägledning, coachning, matchning
  • praktik, arbetsträning, arbetsprövning

Kontakt:

Arbetsmarknadscoach mona.niva@haparanda.se

Telefon: 0922 26 852

Arbetsmarknadscoach sini.hautajarvi@haparanda.se

Telefon: 0922 26 851

Arbetsmarknadshandläggare heidi.tolvanen@haparanda.se

Telefon: 0922 26 099

Enhetschef lena.asplund@haparanda.se

Telefon: 0922 26 484

Resursverkstan tar emot möbler och lösöre som går att återbrukas och återanvändas. Vi har en returbutik där du kan handla begagnade varor såsom möbler, husgeråd, porslin, med mera.

Vi klär också om och målar möbler. Både till försäljning men också på beställning. Kontakta oss om du har frågor och funderingar kring möbeltapetsering.

Under butikens öppettider är du välkommen in!

Måndag-torsdag 7 -15

Fredag 7 -14

Lunchstängt 12-12.30

Besöksadress: Företagsvägen 3

För dig som vill komplettera dina studier på grundläggande nivå och gymnasial nivå för att till exempel läsa upp betyg, slutföra studier, få behörighet till högre studier eller en yrkesutbildning.

Mer information om kommunal vuxenutbildning | Haparanda stad Länk till annan webbplats.och Lärcentrum Haparanda | Haparanda stad Länk till annan webbplats.

Utbildning Nord i Övertorneå erbjuder ett 30-tal olika yrkesutbildningar Länk till annan webbplats.. Du söker till Utbildning Nord genom Arbetsförmedlingen (ams.se). Länk till annan webbplats. Tala med din handläggare på Arbetsförmedlingen om du är intresserad av studier.

Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda erbjuder studier i anrik miljö i Haparanda. Information om skolan hittar du på Svefi | Sverigefinska folkhögskolan Länk till annan webbplats.

Studiemedel och aktivitetsstöd

Studiemedel ansöker du om från CSN, myndigheten som betalar ut studielån och bidrag till dig som studerar i Sverige Centrala studiestödsnämnden - CSN Länk till annan webbplats.

Du som deltar i Arbetsförmedlingens program kan få aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning. Det kan vara om du är arbetssökande, studerar eller startar företag. Du ansöker om stöd via Försäkringskassan (forsakringskassan.se) Länk till annan webbplats.

Haparanda Kommuns Arbetsmarknadsenhet driver i samverkan med skola, Socialtjänst och Region Norrbotten ett treårigt ESF projekt ”Bygga för Framtiden”.

Projekttid: 2023-01-02 – 2026-03-28

Deltagarna i projektet kommer att genom individuell planering erbjudas coachning för att hitta vägar till att bygga för framtiden.

Målet med insatsen är att deltagaren blir rustad för att gå vidare till studier, arbete eller andra försörjningsformer för att kunna leva ett självständigt liv.

En del av arbetet för att uppnå målen kommer att handla om att stärka handledarrollen inom olika verksamheter.

Kontakt:

Arbetsmarknadscoach mona.niva@haparanda.se

Telefon: 0922 26 852

Arbetsmarknadscoach sini.hautajarvi@haparanda.se

Telefon: 0922 26 851

EU-flaggan

Kontakta oss

Haparanda stad

Besöksadress: Torget 9, Haparanda
Öppettider: 08.00-16.00
Telefonnummer: 0922-260 00
E-post: kommunen@haparanda.se

Senast uppdaterad: