/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Förskolebarn ställer ut sin konst

Maria Waara Sandin och Anna Nilsson. Foto: Haparanda stad

”Ett barn har hundra språk” är namnet på den konstutställning som barn från olika förskolor i Haparanda varit med att skapa.

Barnen har under läsåret fått arbeta med kreativt skapande. Nu presenteras deras konstverk i utställningen "Ett barn har hundra språk" på Jala Konst & Hantverk vid Torget i centrala Haparanda.

- Med den här utställningen vill vi lyfta fram våra yngsta medborgare och ge dem en röst, säger Maria Waara Sandin, barnskötare på Förskolan Framtiden.

- Barnen arbetar med skapande varje dag. De är till exempel otroligt duktiga på att hitta material i naturen som de sedan använder i sina skapelser. Vår uppgift är att hjälpa dem i den kreativa processen, fortsätter hon.

Barnens bästa bokstäver

I taket på utställningen hänger bokstäver och Anna Nilsson, förskoleutvecklare på Haparanda stad, berättar att barnen har valt ut sina ”bästa bokstäver”.

- Genom att ge barnen möjlighet att välja sina favoritbokstäver hoppas vi kunna locka fram deras innebodda intresse för bokstäver och skriftspråk, säger hon. 

- Barn känner nämligen igen bokstäver. Det kan till exempel handla om den första bokstaven i det egna namnet eller den första bokstaven i deras vårdnadshavares namn. Vi ville ge dem lite kreativ hjälp på traven, avslutar Nilsson.

Utställningen startar tisdagen den 18 maj och fortsätter till mitten av juni.

Bildspecial

Ett urval av barnens fina konstverk.

Konstverk

Foto; Haparanda stad

Konstverk

Foto: Haparanda stad

Konstverk

Foto: Haparanda stad

Konstverk

Foto: Haparanda stad

Konstverk

Foto: Haparanda stad

Konstverk

Foto: Haparanda stad

Senast uppdaterad: