/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Första föreningsgalan stor succé

Föreningsgalan på Folkets hus blev en stor succé. Foto: Haparanda stad

Föreningsgalan på Folkets hus blev en stor succé. Foto: Haparanda stad

I fredags arrangerade Haparanda stad sin allra första föreningsgala. Evenemanget blev en stor succé.

Föreningsgalan ägde rum på Folkets hus i Haparanda. Cirka 130 personer från olika föreningar i kommunen var med när fyra vinnare skulle ta emot blommor, diplom och en prissumma på 5.000 kronor vardera.

Reine Sundqvist från Kalix var konferencier och för pausunderhållningen stod fantastiska HappyCrew.
- Det var helt enkelt en fantastisk kväll för att hylla det ideella arbetet i kommunen. Min kollega Eeva Skybäck ska ha stående ovationer. Utan henne, ingen gala. Grymt bra jobbat. Jag är så otroligt glad över att vår idé om en gala för föreningarnas eldsjälar blev verklighet. Vi ses nästa år igen, säger Daniel Fälldin, kultur- och fritidschef, Haparanda stad.

Vinnare

Årets förening: Arctic Ice Swimmers

Under pandemin startade Arctic Iceswimmers sin verksamhet - helt från grunden. Starkare immunförsvar, bättre sömn och mer energi. De inbitna vinterbadarna vittnar om många hälsofördelar. Idogt arbete har lett till en livskraftig förening som erbjuder isbad till både lokalbefolkning och turister.


Årets ledare: Lasse och Simon Styrman

Simon och Lasse är en dynamisk far-och-son duo som bär HSKT friidrotts verksamhet på sina axlar. De brinner för att skapa förutsättningar till ett hälsosamt liv för barn- och ungdom.


Årets insats: Seskarö hembygdsförening

Seskarö hembygdsförening ser till att det händer. Förutom teatrar, festivaler och annat så har de under 2023 rest en bagarstuga med projektpengar från Jordbruksverket och Spira Mare. Snart kan man äta nybakat på ön… gott!


Årets eldsjäl: Jouko Liakka

Mr. Fotboll. Varje dag. Hela veckan. I alla möjliga roller. För barn, unga, vuxna, för hela föreningen. Utan Jouko hade fotbollen i Haparanda inte varit där den är i dag.

Arctic Ice Swimmers: Foto: Haparanda stad

Arctic Ice Swimmers: Foto: Haparanda stad

Hederspris

Dessutom instiftades ett hederspris för att hylla en person eller förening som genom sina bestående insatser berikat och gjort ett stort avtryck i Haparanda.

Här uppmärksammades följande personer:
Janne Mäki
Bengt-Ove Hietala
Heidi Tolvanen
Leila Koivumaa Kämpe

HappyCrew stod för förstklassig underhållning. Foto: Haparanda stad

HappyCrew stod för förstklassig underhållning. Foto: Haparanda stad

Senast uppdaterad: