/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Grön flagg för Karungi förskola

Barn och pedagoder som står och håller upp en grön flagga. Karungi förskola har certifierats med Grön flagg. Foto : privat

Karungi förskola har certifierats med Grön flagg. Foto : privat

Avdelningarna Erfarenheten och Möjligheten på Karungi förskola har certifierats med grön flagg.

Under föregående läsår har förskolan tillsammans arbetat med lärande för hållbar utveckling med fokus på skräp och avfall, konsumtion och resurser samt djur och natur. Arbetet resulterade i certifieringen för grön flagg. Grön flagg är ett grundläggande program som uppmuntrar barn att engagera sig i sin framtid och i ett hållbart samhälle.

Värdefulla kunskaper

Genom grön flagg kan barn uppleva att dom har möjlighet att påverka genom att vara med och bidra till förbättrade åtgärder på förskolan och i samhället. Kunskaperna utrustar barnen med engagemang och en vilja att bidra i förändringar och möjligheter att göra skillnad på riktigt. Barnens handlingskompetens kan få ringar på vattnet att spridas vidare till den egna familjen och närsamhället.

- Nu väntar ett nytt läsår med nya kunskaper och en ny resa i grön flagg. Vi pedagoger som arbetar på Karungi förskola är otroligt stolta över att ha fått ta del av denna resa tillsammans med barnen, säger Amanda Niemi.

Här kan du läsa mer om Grön Flagg | Håll Sverige Rent (hsr.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: