/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Haparanda stad arrangerar trygghetsdag

Två som håller händerna. Foto: Haparanda stad

Foto: Haparanda stad

På torsdag 31 augusti arrangerar Haparanda stad en trygghetsdag på Folkets hus i Haparanda.

För att få kommunens invånare att känna sig mer trygga i vardagen, arrangerar Haparanda stad en trygghetsdag. Alla kommuner har ett ansvar enligt lag att arbeta brottsförebyggande.

– Trygghet är en färskvara och vi måste jobba med den typen av frågor hela tiden, säger Nina Waara (S), kommunalråd, Haparanda stad.

Huvudtemat för trygghetsdagen är upplevelsen av trygghet och brottslighet i Haparanda . I fokus står perspektiv och idéer som handlar om hur vi tillsammans kan arbeta för ökad trygghet och vad vi behöver göra för att lyckas.

– Det är viktigt med samverkan. Vi hoppas att många medborgare kommer till Folkets hus på torsdag för att lyssna på gästföreläsarna och även få chansen att yttra sig om egna tankar och idéer för ett tryggare Haparanda, säger Nina Waara.

Representanter från polisen samt politiker och tjänstemän från kommunen kommer att finnas på plats. Gästföreläsare är Ida Karkiainen (S), riksdagsledamot och f.d civilminister samt Per Kenttä, general manager för Björklövens IF.

Varmt välkomna!

Vi bjuder på korv med bröd från klockan 17.00 och programmet inleds klockan 17.30. Ingen föranmälan krävs.

Tulkki paikalla kääntämässä ohjelmasisältöä ruotsista/suomeen. Tervetuloa!

Lisätietoja/mer information: Trygghetsdag-Turvallisuuspäivä | Haparanda stad Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: