/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Information från Försvarsmakten

Bild på militärkolonn. Foto: Försvarsmakten

Foto: Försvarsmakten

29 april-12 maj kommer Försvarsmakten genomföra "Immediate Response 24" som är en del av övningsserien "Steadfast Defender".

Du som bor i Haparanda eller besöker kommunen kan påverkas av att det bildas långa köer på vägarna och att du ser både svensk och utländsk militär på plats.
Vägar som påverkas är Riksgränsen – Boden, samt Boden – E4 Haparanda och Boden – Pello. Militär trafik kan även förekomma på andra vägar och järnvägar.
När flera militärfordon kör längs väg kallas de för en militärkolonn och dessa kan vara flera kilometer långa. Det finns särskilda regler du måste följa när du är i närheten av militärkolonn.

VAD BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ?

  • Följ Försvarsmaktens information om militärtransporterna. Aktuell trafikinformation hittar du via SR P4 Norrbotten och Trafikverkets webbplats. Om du befinner dig i samma område som militärtransporterna så kör försiktigt och välj alternativa vägar om det är möjligt.

  • Om du befinner dig i samma område som militärtransporterna så kör försiktigt och välj alternativa vägar om det är möjligt.

  • Om du kör i kapp en militärkolonn längs vägen ska du lägga dig bakom den och hålla avståndet till fordonet framför dig. Om det är nödvändigt att köra om så se till att det sker på ett säkert sätt. När fordonen kör igenom samhällen/tätorter håller de ett kortare avstånd och då är det inte tillåtet att köra om.

  • Det är förbjudet enligt Skyddslagen att flyga drönare över skyddsobjekt med foto- och avbildningsförbud.


------------------------
👇
Mer information om Immediate Response 24 finns här:

Hur påverkas jag av Immediate Response ? - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se) Länk till annan webbplats.

Immediate Response 24 - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se) Länk till annan webbplats.

Frågor hänvisas till norra militärregionen.

Telefon: 0921-34 80 78 Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: