/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Kaikukortet möjliggör för kulturaktiviteter

Två kvinnor på torget i Haparanda. Foto: Haparanda stad

Pia Marttinen, kulturutvecklare på Haparanda stad och Maarit Jacobsson, enhetschef IFO, Haparanda stad.

Haparanda stad är från och med 2024 med i det riksomfattande finska nätverket Kaikukortet.

Kaikukortet ger kortinnehavaren rätt till avgiftsfria inträdesbiljetter till olika kulturevenemang och kurser samt till museer och vissa fritidsanläggningar. - Efter en period med utbildningar och allt det praktiska kring kortet är vi äntligen i gång säger Pia Marttinen, kulturutvecklare på Haparanda stad.

Du kan få Kaikukortet om du är minst 18 år gammal och har en ekonomiskt ansträngd situation. Du måste även vara aktuell för insatser via Haparanda stads socialförvaltning/arbetsmarknadsenhet eller kyrkans diakonverksamhet.

- Efter en period med utbildningar och allt det praktiska kring kortet är vi äntligen i gång säger Pia Marttinen, kulturutvecklare på Haparanda stad.

Kortet kan användas i Haparanda kommun samt i alla medlemskommuner i Finland som är anslutna till Kaikukortet-nätverket. Kaikukortet kommer att kunna användas på evenemang under Vinterglöd 2024 Länk till annan webbplats. som inleds den 26 februari.

Kultur för alla

Satsningen är en del av Haparanda stads folkhälsoarbete och ingår i de nationella folkhälsomålen för god och jämlik hälsa.

- Kortet kommer att delas ut via kommunens socialtjänst och arbetsmarknadsenhet men även via kyrkans diakonverksamhet, säger Maarit Jacobsson, enhetschef på IFO vid Haparanda stad. Mer information om Kaikukortet och var det kan användas hittar du på den här Kaikukortet | Haparanda stad Länk till annan webbplats.

Kontakt

Pia Marttinen, kulturutvecklare

Telefon: 0922-269 87

Maarit Jacobsson, enhetschef på IFO vid Haparanda stad

Telefon: 0922-269 56

Kaikukortet i Finland

Förstasidan - Kaikukortti Länk till annan webbplats.

Kaikukortti - Tornio Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: