/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Kommunen satsar på rådgivning till nya företagare

Haparanda stad gör en nysatsning inom företagsutveckling och tar över rådgivningen till nyföretagare från och med årsskiftet 23/24.

Kommunen har sedan 2018 samarbetat med NyföretagarCentrum Nord i dessa frågor.
- Vi vill fortsätta med att vara en attraktiv kommun för företagande och entreprenörskap, vi tror att detta är ett steg i rätt riktning. Vi vill tacka NyföretagarCentrum Nord för samarbetet och den utveckling som de har bidragit med för nya företag i Haparanda kommun, säger Karin Hietala, förvaltningschef, samhällsutvecklingsförvaltningen.

Utveckling och nätverkande

Kommunens mål är att etablera en tydligare dialog med personer som avser att förvekliga sina företagsdrömmar. Genom förändringen möjliggörs mer målinriktade insatser inom kommunalt stöd, kompetensutveckling och nätverksaktiviteter.

- Våra nätverksträffar och företagsevenemang är till för näringslivet. Vi vill att företagare ska få möjlighet att ta del av aktuella händelser inom Haparandas näringsliv. Förhoppningen är att det ska leda till ett gott samarbete samt ett attraktivt och hållbart företagsklimat, säger Karin Hietala.

Kommunen erbjuder kostnadsfri rådgivning och vägledning till personer som vill starta eget företag och till befintliga företag i Haparanda.

Mer information:

Karin Hietala
Förvaltningschef, samhällsutvecklingsförvaltningen
0922 260 07
karin.hietala@haparanda.se

Senast uppdaterad: