/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Målet är att stärka lokala idrottsföreningar

En grupp barn på en fotbollsplan vara en får vatten över huvudet.

Foto: Jesse Juopperi

Haparanda stad har tillsammans med RF-SISU Norrbotten sytt ihop ett utbildningspaket som ska stärk lokala idrottsföreningar.

Haparanda stad och RF-SISU Norrbotten samarbetar kring satsningen Utmärkt förening i Haparanda. Det är ett stöd för lokala idrottsföreningar i deras arbete med föreningsutveckling, värdegrundsarbete och kvalitetsarbete.

- Hela syftet med det här projektet är att bidra till att skapa en attraktiv och meningsfull fritid för barn och ungdomar i Haparanda, säger Haparanda stads föreningsstrateg Richard Jonsson.

I en trygg miljö varvas värderingsövningar med samtal om frågor som jämställdhet, rättigheter, demokrati och självkänsla.

Konkreta verktyg

- Startskottet blir 7 september. Satsningen rullar sedan på med föreläsningar och workshops som lyfter konkreta verktyg för de föringar som deltar, säger Jonsson.

- Det blir också ett kompetensutbyte mellan föreningarna, man delar erfarenheter åt olika håll och hjälper varandra, fortsätter han.

Efter utbildningen får föreningen utmärkelsen Utmärkt Förening. En utmärkelse som i grunden alltså handlar om att skapa en trygg och hälsofrämjande miljö för våra barn och unga.

- Är det fler som vill vara med? Hör bara av er, säger Jonsson.

Anmälan och mer information

Senast uppdaterad: