/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Naturkartan gör det lättare njuta av naturen i Haparanda

Kvinna åker längdskidor i solkenet

Foto: Haparanda stad

Naturkartan är en digital guide över friluftslivet i Haparanda. Den finns både som webbsida och app. Naturkartan gör det gör det mycket enklare att hitta ut till kommunens natur- och friluftsområden.

Nu kan du både via dator och smarta telefoner få information om naturupplevelser i Haparanda. Naturkartan gör det enkelt att på egen hand ge sig ut på upptäcktsfärd i kommunens natur. Här kan besökaren enkelt planera sin utflykt till friluftsområden, besöksplatser, badplatser och andra gröna och blå besöksmål.

– Naturkartan ska underlätta för den som vill hitta sitt friluftsäventyr i kommunen, att ha informationen lättillgänglig digitalt känns som ett bra steg som vi tror många kommer att uppskatta, säger Haparandas fritidsutvecklare, Eeva Skybäck.

Genom naturkartan kan man se utbudet och planera sin utflykt hemifrån, eller ta hjälp att hitta till stigar och anläggningar när man väl är ute.

- Kopplingar till sociala medier gör det också lätt för besökaren att dela med sig av sin upplevelse, fortsätter Skybäck.

Naturkartan finns som app till både Android och Iphone. Det går även att använda webb-guiden på naturkartan.se. Länk till annan webbplats.

- Vi kommer successivt att fylla på guiden med mer innehåll. Allt för att möta det ökade intresset för friluftsliv och aktiviteter bland invånare och besökare, avslutar Skybäck.

Om Naturkartan

Naturkartan är en rikstäckande naturguide med massor av naturupplevelser. Här hittar du allt från naturreservat och vandringsleder till badplatser i hela Sverige. Appen innehåller information från kommuner, länstyrelser och organisationer som vill hjälpa medborgare ett hitta ut i Sveriges natur.

Senast uppdaterad: