/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Nu inleds byggarbetet

Två kvinnor, vatten, spadar. Foto: Haparanda stad

Peabs regionchef Susanne Hallberg (tv) och Haparanda stads kommunalråd Nina Waara (S) tar de första vatten/spadtagen för den nya simhallen. Foto: Haparanda stad

Torsdagen den 1 juni togs det första spadtaget för den nya sim- och sportanläggningen i Haparanda.

Omkring 300 personer, både vuxna och barn kom för att fira när det symboliska spadtaget togs under torsdagen. Det sedvanliga spadtaget byttes dock ut till skopor och vatten för att gå hand i hand med simhallen som ska byggas. Utöver att Haparanda stads kommunalråd Nina Waara (S) och Peabs regionchef Susanne Hallberg tog de första spadarna med vatten så fick barnen också vara delaktiga och ta egna skoptag med vatten. - Det är symboliskt, det är ju barnen i Haparanda som kommer att ha sin simundervisning i den nya simhallen, säger Nina Waara.

Uppträdande. Foto: Haparanda stad

Kulturskolan stod för underhållningen med sång och med dans. Foto: Haparanda stad

Historisk satsning

Peab är byggherre för projektet som inleds nu under början av juni 2023 och beräknas vara färdigställt i december 2025. Den totala investeringen är 250 miljoner kronor. - Vi har erfarenhet av sådana här projekt och vi ser fram emot samarbetet med Haparanda stad, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

Efterlängtad start

Även Kulturskolan var en del av evenemanget och underhöll publiken med både sång och dans. Kön till fikabordet ringlade sig lång och sammanfattningsvis blev startskottet för den nya anläggningen ett lyckat evenemang. - Det känns fantastiskt att vi nu äntligen är igång med det här projektet, säger Nina Waara.

Kö till fikabord . Foto: Haparanda stad

PRO Seskarö serverade fika och fick jobba på högvarv med serveringen. Foto: Haparanda stad

Senast uppdaterad: