/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Satsning på personal inom skola, förskola, vård och omsorg

Tre personer står uppradade för ett foto.

Tuula Maijanen, kommunals ordförande i Haparanda, Niclas Asplund, HR-chef, Haparanda stad och Suvi Järvinen-Valo, socialchef, Haparanda stad. Foto: Haparanda stad

Haparanda stad gör i år en extra satsning på yrkesutbildad personal inom skola, förskola, vård och omsorg inom Kommunals avtalsområde.

Det centrala avtalet mellan Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Kommunal gäller från den 1 november 2020. Avtalet innehåller en riktad satsning på yrkesutbildade medarbetare inom vård, skola och omsorg.

- Totalt satsar kommunen drygt 1,4 miljoner kronor i år, utöver den ordinarie löneöversynen, säger Niclas Asplund, Haparanda stads HR-chef.

Det handlar om löneökningar för bland annat undersköterskor, barnskötare, måltidspersonal, lokalvårade och teknisk personal.

- Vi vill erbjuda attraktiva arbetsvillkor och då är lönen viktig, både för att behålla kompetens och för att rekrytera nya medarbetare till verksamheter där vi har ett stort behov av ny personal framåt. Det känns extra roligt att satsningen dessutom når många av våra medarbetare som slitit hårt under pandemin, fortsätter han.

– Vi är glada för att arbetsgivaren lyssnat på Kommunals yrkanden i löneöversynen och satsar på våra medlemmar. Det är också oerhört glädjande att det gäller för alla våra yrkesgrupper, säger Tuula Maijanen, Kommunals ordförande i Haparanda.

Senast uppdaterad: