/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Undvik besök på våra boenden under stundande storhelger

Fasad av byggnad mot en blå himmel.

Foto: Haparanda stad

Haparanda stad vädjar till anhöriga på boenden att undvika besök. Besöksavrådan är en försiktighetsåtgärd då de boende tillhör en riskgrupp för covid-19.

Folkhälsomyndigheten har infört nya skärpta råd i hela landet. De innebär att alla är skyldiga att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda sig själv och andra mot spridning av covid-19.

– För att skydda våra boenden vädjar vi starkt att inte genomföra besök på äldreboendet under jul- och nyårshelgen, säger Haparandas MAS Sanna Kallijärvi.

- Den bästa julgåvan är att vi skyddar varandra och framförallt våra äldre. Vi uppmuntrar därför till digitala möten istället för det personliga mötet, just denna jul. Vår personal hjälper självklart till med tekniken, säger Kallijärvi.

Följer rekommendationer

Inom verksamheterna arbetar man fortsatt med att följa de rekommendationer och rutiner som finns för att hindra smittspridningen av covid-19. I dagsläget finns ingen konstaterad smitta inom förvaltningens vård- och omsorgsverksamheter.

– Vi vet att den stundande jul- och nyårshelgen inte kommer kunna bli som vanligt i denna annorlunda tid. Tillsammans måste vi ta ansvar och följa de rekommendationer som råder för att bromsa smittspridningen. Det är också därför vi vill gå ut med denna starka vädjan om att undvika besök, avslutar Kallijärvi.

Senast uppdaterad: