/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Nytt boknings- och bidragssystem förenklar för kommunens föreningar

Eeva Skybäck, föreningsutvecklare. Foto: Haparanda stad

Eeva Skybäck, föreningsutvecklare. Foto: Haparanda stad

Under vintern 2023 och första halvan av 2024 kommer Haparanda kommun gå över till ett nytt boknings- och bidragssystem, Rbok.

Med start i december kommer Haparanda kommun att påbörja införandet av det nya boknings- och bidragssystem Rbok. Systemet kommer att förenkla för alla föreningsföreträdare som har behov av att boka kommunens lokaler eller av att söka föreningsstöd. Detta betyder att det gamla systemet Timmi kommer att fasas ut.

- Lanseringen av Rbok är ett steg i ledet att kunna tillhandahålla en mer funktionell och effektiv service till våra föreningar, säger fritidsutvecklaren Eeva Skybäck.

- Föreningar, företag och privatpersoner kommer att kunna boka kommunala lokaler och bidragsberättigade föreningar kan söka kommunala bidrag i ett och samma system. Det kommer att underlätta arbetet för alla, fortsätter hon.

Stegvis övergång

Lanseringen av Rbok kommer ske stegvis. Implementeringen påbörjas i december 2023 och målet är att föreningar ska kunna registrera sig under våren. Prognosen är att systemet ska vara fullt operativt till sommaren.

- Vi kommer att hålla våra föreningar uppdaterade och informerade. Det är en viktig del av processen, säger Skybäck.

- Rbok gör det enkelt för föreningar och privatpersoner att hitta, boka och utnyttja kommunala lokaler och resurser samt att söka bidrag för sin verksamhet. Vi är supertaggade att hjälpa föreningslivet i Haparanda, säger Stefan Schanson, projektledareRbok.

Mer information för dig som driver en förening hittar du på Fritid och kultur | Haparanda stad Länk till annan webbplats.

Aktuell bokningstjänst Timmi Boka lokaler | Haparanda stad Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: