/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Nytt program på Tornedalsskolan

Kvinna och servering av maträtt

Foto: HaparandaTornio

Med en växande besöksnäring så ökar också efterfrågan på skicklig personal. Till hösten startar ett nytt gymnasieprogram på Tornedalsskolan.

Nu kan elever som ska välja vilket gymnasieprogram som de ska läsa söka till hotell- och turismprogrammet, inriktning receptionist på Tornedalsskolan. Från och med höstterminen 2023 finns möjligheten på gymnasieskolan i Haparanda. I programpaketet finns bland annat kunskaper om hotell, konferens, turism och resor, både nationellt och internationellt.
Eleverna får lära sig om besöksnäringen, både historiskt och om framtida möjligheter. Även hållbar utveckling inom turism och om vilka lagar och bestämmelser som finns.

- Vi har haft den här idén om utbildningen i ett par år och nu ska vi äntligen dra igång den. Vi håller tummarna att det blir en bra start och att många elever tar möjligheten att söka sig till den, säger Jonaz Yngström, studie- och yrkesvägledare på Tornedalsskolan.

Breda möjligheter

Efter 3-års studier på programmet är målsättningen att eleverna ska ha grunderna för en karriär inom hotell- och turistbranschen. Utbildningen ger även behörighet till högskolestudier om andra vägval lockar. - Den här utbildningen ger möjlighet till yrkeskompetens direkt efter gymnasiet men också till att studera vidare om man vill det, säger Jonaz Yngström.

Vill du veta mer?

Startsidan | Världens Jobb (varldensjobb.se) Länk till annan webbplats.

Tornedalsskolans programkatalog 2023 Pdf, 889.3 kB.

Kontakt:

jonaz.yngstrom@haparanda.se

Senast uppdaterad: