/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Säker digital kommunikation

Dator och pekare. Foto: Pexels

Foto: Pexels

Haparanda stad använder en ny tjänst för att skydda personuppgifter och annan sekretessbelagd information vid kontakt med allmänheten.

SEFOS SDK är en ny tjänst som kommer att stärka säkerheten och integriteten i den digitala kommunikationen i kommunens system. Säker Digital Kommunikation är ett statligt projekt för digital, säker och enhetlig transport av känslig information. Det gäller information som utbyts mellan verksamheter inom offentlig sektor inklusive privata utförare av offentligt uppdrag.

Exempel på områden när SEFOS kan användas:

  • socialtjänsten
  • rehabilitering
  • vårdsamtal
  • elevhälsa

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i hur vi behandlar dina personuppgifter. Du ska kunna lita på att vi behandlar dina personuppgifter på ett respektfullt sätt genom att tänka på din integritet. Vi arbetar enligt dataskyddsförordningen. Dataskyddsförordningen är det svenska namnet på EU-lagen the General Data Protection Regulation, som ibland även förkortas GDPR.

Integritetspolicy

I Haparanda kommun har vi en policy som beskriver hur vi ska hantera personuppgifter. Syftet är att du som vänder sig till kommunen ska kunna känna dig trygg med att dina personuppgifter hanteras på ett respektfullt sätt. Vi ska även se till att vi i kommunen inte hanterar personuppgifter i onödan och att de personuppgifter som vi hanterar inte riskerar att hamna i orätta händer.

Fördjupning

Läs mer på SEFOS Länk till annan webbplats.hemsida.

Och här kan du läsa mer om kommunens hantering av personuppgifter | Haparanda stad Länk till annan webbplats.

I författningssamlingen | Haparanda stad Länk till annan webbplats. hittar du aktuella dokument om informationssäkerhet.

Senast uppdaterad: