/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Snart är sommaren här- dags att söka bygglov

Betong i gjutningsform och ben samt en arm på byggjobbare. Foto: Pexels

Foto: Pexels

Sommaren kan kännas avlägsen men inom kort är den här och det börjar vara hög tid att ansöka om bygglov från kommunen om du går i byggtankar.

Många passar på att bygga nytt, bygga ut eller att bygga om under sommarsemestern och för vissa byggprojekt kan du behöva ansöka om bygglov från kommunen. Har du planer på att bygga nytt eller bygga om något i sommar är det en bra idé att redan nu kolla upp vilka regler som gäller för byggnationerna som du har tänkt göra.

Under våren ökar antalet inkomna bygglovsansökningar och det är bra att lämna in din ansökan eller anmälan till oss så tidigt som möjligt så att vi kan ge dig ditt besked snabbare. Du kan själv påverka dina möjligheter till ett snabbt besked genom att lämna in en komplett ansökan.

För att söka bygglov eller göra en bygganmälan får du gärna använda vår e-tjänst Länk till annan webbplats.. Det är enkelt och du får hjälp och stöd med vilka handlingar som krävs i just ditt ärende - så att ditt ärende blir komplett och kan börja handläggas så fort som möjligt.

Läs mer: Bygga nytt- ändra eller riva | Haparanda stad Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: